vrijdag 27 februari 2015

Raskat Maine Coon



De maine coon is één van de meest populaire raskatten. De kat kenmerkt zich door zijn postuur en uiterlijk: een opvallend grote en forse kat met vrij lange haren. De kat komt in bijna alle landen voor en is vrij makkelijk verkrijgbaar. Toch zit er vaak wel een wachttijd op het verkrijgen van een mooie kitten. Dit heeft met name te maken door de populariteit. De maine coon is een krachtige kat met een eigen willetje. De kat heeft veel ruimte nodig en houdt van veel buitenlucht. Ondanks zijn sterke voorkomen heeft de kat een klein hartje met een zacht natuur. Lees hier over de raskat, de aanschaf en de kosten van de raskat Maine Coon.

Aanschaf van een Maine Coon

Volwassen Maine Coon
Een liefhebber van katten komt bijna niet om de maine coon heen. De kat is sterk vertegenwoordigd en is één van de meest populaire raskatten in het binnen en buitenland. Met name in de Verenigde Staten kunnen ze er geen genoeg van krijgen. De aanschaf van een maine coon vergt altijd enig zoekwerk. Je moet eerst weten bij welke Cattery je de kat het beste kunt aanschaffen. Vaak hoef je niet lang te zoeken. Het fokken van maine coons gebeurt op grote schaal. 

De prijs van een Maine Coon

Hoeveel betaalt men voor een maine coon? Is de maine coon een dure kat? Vragen die mensen zich kunnen stellen als ze een maine coon voor het eerst zien. De kat is groot, charmant en straalt veel rust uit. De kosten voor een maine coon kitten kan verschillen en staat niet vast. Er zijn fokkers die kittens verkopen voor ongeveer €500. Dit is vaak inclusief alle inentingen en testen. Voor een fokkat betaal je altijd meer geld. Een fokkat kan worden gebruikt om zelf nestjes te maken van maine coons. 

De prijs van een maine coon kitten ligt tussen de €500 en €750. Voor een fokkat betaal je doorgaans tussen de €1000 en €1500. 

Karakter van een Maine Coon

Maine Coon kittens
Het karakter van de maine coon spreekt veel mensen aan. Veel eigenaren spreken over een allemansvriend. De kat kan met bijna iedereen wel goed opschieten. Ook is de kat lief en tolerant voor andere dieren. Denk bijvoorbeeld aan andere katten en honden. De kat kan het ook prima vinden met jonge kinderen. De kat geniet van menselijk aandacht en houdt er van om vaak te worden geaaid. Maine coons zijn er nieuwsgierig en houden van ontdekken. De kat is tevens een echte klimmer en ligt het liefst ergens in een boom.

Een Maine Coon in huis houden?

Een raskat is vaak een vrij dure kat. Dit betekent dat raskatten prooi kunnen vallen aan dieven die de katten weer doorverkopen. Het kan daarom verstandig zijn om de kat niet buiten te laten. Een kat die alleen binnen leeft is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat deze katten zich snel kunnen vervelen. De kat gaat dan vaak extreem luid miauwen van verveling. Het komt tevens vaak voor dat binnenkatten gaan krabben, sproeien en vernielingen veroorzaken. Een binnenkat moet altijd vermaakt worden en mag zich niet vervelen. Dit geldt voor zowel raskatten als normale huis-tuin en keuken katten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten