donderdag 30 januari 2014

Kattenvoer test - welk merk is het best?

Welk merk kattenvoer komt het beste uit de test en welke kun je het beste aanschaffen? Volgens de Consumentenbond zijn de kattenbrokken van de C-1000 het beste. Kies je voor natvoer of droogvoer? Is vlees beter dan brokjes? Wat zegt Kassa over kattenvoer?


Beste kattenbrokjes

In de winkel zijn er enorm veel verschillende soorten kattenvoeding te koop. Vaak weet je niet welke nou geschikt is voor jouw kat. Je moet kiezen uit droogvoer zoals kattenbrokken of natvoer. Stukjes vlees in een zakje wordt gerekend tot natvoer. Er zijn binnen een merk ook weer verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Moet je nou speciale brokken kopen voor een kat die het huis nooit verlaat?

Katten vinden natvoer lekkerder

Als je katten laat kiezen tussen droge brokjes of sappig vlees uit een zakje is de keuze snel gemaakt. De meeste katten kiezen voor nat voer. Dit is ook niet helemaal verwonderlijk aangezien ze in de natuur ook vooral sappig vlees eten van bijvoorbeeld een muis of vogel. Het sappig vlees uit de natuur bevat veel vocht (water). Een kat krijgt met name vocht binnen door het eten van vers vlees.

Keuze tussen brokjes of vlees

Als je in de winkel staat en je moet kiezen tussen brokjes of nat voer is de keuze misschien snel gemaakt. Uiteraard moet je een keuze maken die het beste aansluit bij de wensen van je kat. De meeste katten hebben een zeer specifieke eetlust en voorkeur. Sommige katten vinden natvoer niet zo lekker en eten liever brokjes. De gemiddelde kat eet echter liever natvoer.

Waarom vlees uit een zakje kopen?

Vlees uit een zakje wordt doorgaans gezien als een betere keuze omdat er meer pure ingrediënten inzitten. In brokjes zitten vaak groenten, granen en koolhydraten verwerkt (bijvoorbeeld een substantie van aardappelen). De kat heeft deze ingrediënten eigenlijk niet nodig. Sterker nog: de kat verteert het vaak niet eens. Katten zijn vleeseters die prima kunnen leven op vers vlees. Het vlees uit een zakje komt dichter bij het natuurlijk eetpatroon van de kat. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten