donderdag 30 januari 2014

Natvoer voor de kat

Natvoer voor de kat

Natvoer als kattenvoer

Op de markt zijn verschillende soorten natvoer te verkrijgen. Je hebt aanvullend natvoer en natvoer dat volledig en compleet is. Aanvullend natvoer bestaat vaak uit kleine stukjes vlees of vis en ziet er delicaat uit. Het is gemaakt als luxe hapje en moet gezien worden als een tussendoortje voor de kat. Compleet natvoer bevat vaak alle belangrijke voedingsstoffen. Niet elk merk heeft echter de juiste verhoudingen aan voedingsstoffen. Het ene merk bevat bijvoorbeeld veel meer vocht dan het ander merk.
 

Vocht in natvoer?

Als een fabrikant besluit om veel vocht toe te voegen is dat niet bevorderlijk voor de kat. Vocht toevoegen betekent dat de kwaliteit van het voer minder wordt. De kat moet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. In principe moet een kat de voedingsstoffen binnenkrijgen die hij ook in de natuur kan vinden. Wanneer er consequent te weinig essentiĆ«le voedingstoffen worden opgenomen zal de kat uiteindelijk tekenen van zwakheid vertonen. De kat kan ook sneller ziek worden. De kat wordt dan verhoogd vatbaar. 

Waarom veel vocht?

Fabrikanten van diervoer stoppen vocht in natvoer omdat vocht relatief goedkoop is en het aantal gram van het product verhoogt. Hierdoor kan een fabrikant het product voor meer geld verkopen aan de consument. Uiteindelijk schiet de kat er niets mee op. Kwaliteitsvoer bevat vooral de benodigde voedingstoffen voor de kat. 

Is natvoer goed voor de kat?

Als het natvoer goede voedingsstoffen bevat is het zeker aan te bevelen om de kat natvoer te geven. Katten verdragen natvoer doorgaans goed en ze vinden het in de meeste gevallen ook lekker. Houd er wel rekening mee dat je volwaardig natvoer aanschaft in plaats van aanvullend natvoer. Volwaardig natvoer bevat met name de juiste eiwitten die de kat zo hard nodig heeft voor celgroei. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten