donderdag 30 januari 2014

Zijn kattenbrokjes beter dan vlees?

Kattenbrokjes of juist niet?

Wel of geen kattenbrokjes?
Is het verstandig om te kiezen voor kattenbrokjes of moet je direct beginnen met natvoer? Dit zijn vaak dilemma's waar mensen mee kunnen zitten als ze net een kitten hebben aangeschaft. Je wilt het beste voor je kleine kitten maar vaak weet je niet precies wat nou de beste keuze is die je kunt maken. Je hoort ook nog wel eens dat als je eenmaal aan natvoer begint, je de kat er bijna niet meer van af krijgt. De kat schijnt dan alleen nog maar natvoer te willen. Is dit ook echt zo?

Kattenbrokken en ingrediënten

Waar het uiteindelijk natuurlijk allemaal om draait zijn de ingrediënten die je in het voer terug zult vinden. Je kunt heel goedkope kattenbrokken aanschaffen met de juiste ingrediënten. Kattenbrokken met diverse voedingsstoffen wordt ook wel volwaardig voer genoemd. Diverse voedingsstoffen houdt in dat het voer een breed profiel heeft. Voldoende vitaminen, mineralen en eiwitten. Het vochtgehalte hoeft niet hoog te zijn. Tevens is het belangrijk om te kijken naar de bron van het eiwit. Dierlijke eiwitten zijn duurder om te maken, maar zijn doorgaans beter voor de gezondheid van de kat. 

Natvoer is toch veel beter?

Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Natvoer kan verser zijn dan kattenbrokken. Dit is niet alleen lekkerder voor de kat. Ook voedingsstoffen kunnen beter bewaard zijn gebleven in een blikje met natvoer. Natvoer bevat vaak wel heel veel vocht (water). Dit maakt het product uiteindelijk zwaarder in gram en voegt zeer weinig toe aan de gezondheid van de kat. Het gaat wederom weer om de ingrediënten. Kijk goed op de verpakking en let met name op de eiwitten.

Welke kattenbrokjes zijn het beste?

Misschien vraag jij je ook wel eens af welke kattenbrokjes het beste zijn. Zijn het de gewone supermarkt kattenbrokjes of zijn het juist de dure brokjes die je bij de speciaalzaak haalt. Kijk voor een test onder het menukopje Keuringdienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten